مباحث پراكنده زيادي در باب حجاب هست كه كاش ميشد در دو بعد نظري و بعد ارائه راهكارهاي عملي تدوينش كرد. در بخش نظري و پايه هاي فقهي و روايي حجاب نسبتاً خوب كار شده ولي به نظر ميرسد فارغ از شرايط موجود و بسترهاي درست و نادرست ايجاد شده بدان پرداخته شده است.لذا آسيب شناسي و تحليل درست شرايط موجود پيش از ارائه راهكار ضروري به نظر ميرسد. مثلاً از همان جنس مباحثي كه در حاشيه پست قبلي حجاب مطرح شد.با رويكردهاي فردي و اجتماعي. در بعد سياستگذاريهاي نهادهاي خرد و كلان جامعه و ...
بحث از حوصله اينجا خارج است. ببخشيد طولاني شد.
سلام و ممنون از طرح مجدد دغدغه حجاب در وبلاگ سلام.
دسته بندي جالبي بود. دسته دوم در مرحله عمل دشوارتر و ظريفتر و نيازمند دقت بيشتر به نظر ميرسند و ممنون ميشوم آيات دسته دوم را از منظر اين پژوهش در پستهاي آتي بياوريد.
روايت جالبي دارند جناب ام سلمه از فضاي مدينه بعد از نزول آيه 59 احزاب كه خواندنش خالي از لطف نيست با اين ديد كه بانوان متشخص انصار بعد از نزول اين آيه محجبه شدند و اين آيه وجه تمايزي ايجاد كرد ميان زنان مؤمن و سايرين كه شايد با مقايسه شرايط فعلي جامعه ما قابل تآمل باشد.
نكته حاشيه اي ديگري كه به ذهنم آمد اينكه در فضاي آيات روزه، بحثي داريم به نام تطوّع: فمن تطوّع خيرا فهو خير له. باب تفعل به معناي خود را به كاري زدن و بنابراين از ريشه طوع يعني خود را به رغبت زدن. خلاصهاش اينكه اگرچه ظاهر پذيرش و انجام بعضي احكام و حدود مثل روزه يا همين حجاب سخت به نظر برسد ولي بايد خود را به رغبت بزنيم و ميل به انجام آنها را به نفس تلقين كنيم.
كاش ميشد يكي هم به مردان بگه كه شما ها هم بايد حجاب داشته باشيد
مثل حجاب چشم،گوش،زبان و حتي لباس...
به اميد هدايت همه در رمضان المبارك
سلام.
خدا به همه خانم ها توي ماه مبارك، توفيق درك منزلت حجاب رو عطا كنه.
يا علي
سلام آقا مسعود
ما رو معروف كردي آقا مسعود !
خيلي مخلصيم و محتاج دعاي خير دوستان !
يا علي ع .