به بهانهی ترویه
ارسال شده توسط مسعود مسیح تهرانی در 88/9/5:: ساعت 12:16 صبحسلام.
1- امروز و امشب نمیدونم چی میخوام بنویسم. یعنی نمیخوام اون چیزهایی رو که میخواستم بنویسم. مثل همه سردرگمیهای این روزها. لذت میبرم از کار خدا. اگه به ما بگن بیا و این همه تناقض رو یه جا و پشت هم درست کن، عمراً میتونستیم. فقط بلدیم ته فیلمهامون همه رو به هم برسونیم. چهقدر خطی و بیمزه. شمسالزمان رو به فرخ، لیلا رو به پسر فرخ، شریفه رو به امید، پری رو به هرمز، بچهها رو به دریا و شکور، و عمارت رو به زیور و رحمت. اصلاً چی دارم میگم. زندگی جالبی داریم خلاصه. انگار هر روزش یه هفته است و هر هفتهاش یه ماه. البته به پشت سرت هم نگاه کنی میبینی ده سال ده سالاش به یه چشم بههم زدن رفته. این هم از این.
2- حاج آقا رفتن کربلا. و این یعنی ما یه مدت باید ول بگردیم. کاش این دل لکنتی هم یه تکونی میخورد. انگار نه انگار که زنگ قافله حضرت عشق بلند بلند داره صدا میکنه.
3- جناب «زسمک» فرمودهاند:
«سلام
امروز (پنجشنبه)... هشتم ذیالحجه است. مثل اینکه میگن روز «ترویه» است. ترویه یعنی «ذخیرهکردن آب».
در منى و عرفات آب وجود نداره و حاجیایی که قصد وقوف در منى و عرفات را دارند، باید از مکه معظمه براى خودشون آب تهیه کنن و همراه خودشون ببرن. روزهاش هم میگن خیلی فضیلت داره (تو مایههای چند ده سال)! در مفاتیح نوشته که شیخ شهید غسل این روز را مستحب دانسته است.
خرم آن دل که از آن دل به خدا راهی هست
التماس دعا»
4- توصیه؛ این شاهکار رو از دست ندید. در مورد عید قربان و حضرت حسین(ع).
5- این مطلب اگرچه یه کم قدیمیه (10 روز پیش)، اما امروز به چشمام خورد.
و باز هم حسرت این شغل انبیاء.
6- این مطلب رو هم یکی از بزرگواران هدیه دادند. یک ماجرای جالب از خدمات حضرت باقر -علیه السلام-.
7- بخشهایی از صحبتهای مقام رهبری در جمع بسیجیان:
«یاد امام باقر، یعنى یاد سر برآوردن حیات دوبارهى جریان اصیل اسلامى در مقابلهى با تحریفها و مسخهائى که انجام گرفته بود.
در عرصه هاى علمى، جوانان مؤمن که خصوصیتشان همین است که مؤمناند، دنبال نام و نشان نیستند، از همهى ظرفیت استفاده میکنند؛ هدف هم آرمانهاى نظام اسلامى است. معناى بسیجى این است. جوانهائى با این خصوصیات وارد میدان شدند. امروز افتخارات کشور، ساخته و پرداختهى دست همین انسانهاى خدوم و باارزش است. نشناختن این حقائق -یعنى نشناختن معناى بسیج- خود این، ظلم به بسیج است.
بسیج نه به پول وابسته است، نه به عنوان و جاه و جلال وابسته است، نه به دستور از بالا وابسته است. معیار بسیج، بصیرت است و ایمان. ایمان از دل او میجوشد، او را به کار وادار میکند؛ بصیرت هم به او تفهیم میکند که چگونه حرکت کند، معیارها را چگونه تشخیص بدهد، راه را چگونه طى کند. این معناى بسیجى است.
در همهى حرکتهاى موفق، دو کار لازم است: یک کار، پیشبینىهاى راه براى پیشرفت؛ کار دوم، ملاحظهى نقصها و آفتزدائىها و شناخت آسیبها، براى اینکه ضعفها برطرف شود.
جنگ نرم؛ یعنى جنگ به وسیلهى ابزارهاى فرهنگى، به وسیلهى نفوذ، به وسیلهى دروغ، به وسیلهى شایعهپراکنى؛ با ابزارهاى پیشرفتهاى که امروز وجود دارد، ابزارهاى ارتباطىاى که ده سال قبل و پانزده سال قبل و سى سال قبل نبود، امروز گسترش پیدا کرده. جنگ نرم یعنى ایجاد تردید در دلها و ذهنهاى مردم.
یکى از ابزارها در جنگ نرم این است که مردم را در یک جامعه نسبت به یکدیگر بدبین کنند، بددل کنند، اختلاف ایجاد کنند... دلها را نسبت به یکدیگر چرکین کنند، مردم را در مقابل هم قرار بدهند؛ بعد در میانه، عناصر دستآموزِ مغرضِ معاند را به کارهاى خلاف وادار کنند و مسئولین کشور نتوانند تشخیص بدهند کى بود، چى بود، چه شد.
هر اقدامى که به بصیرت منتهى بشود، بتواند عنصر خائن را، عنصر بدخواه را از آحاد مردم و تودهى مردم جدا کند، او را مشخص کند، این خوب است. هر اقدامى که فضا را مغشوش کند، مشوش کند، انسانها را نسبت به یکدیگر مردد کند، فضاى تهمتآلود باشد، مجرم و غیرمجرم در آن مخلوط بشوند، این فضا مضر است، مخالف است.
من مىبینم در بعضى از اظهارات، در بعضى از حرفها، فضا آنچنان مغشوش میشود که افراد سردرگم میشوند؛ مردم نسبت به همدیگر، نسبت به نخبگانشان، نسبت به مسئولانشان بدبین میشوند؛ این درست نیست.
مراقب باشید، مواظب باشید، نمیشود هر کسى را بهمجرد یک خطائى یا اشتباهى گفت منافق؛ نمیشود هر کسى را بهمجرد اینکه یک کلمه حرفى برخلاف آنچه که من و شما فکر میکنیم، زد، بگوئیم آقا این ضد ولایت فقیه است. در تشخیصها خیلى باید مراقبت کنید... بىدقتى در مصداقها، گاهى اوقات ضررها و لطمات بزرگى خواهد زد.
انشاءاللَّه توجهات حضرت بقیةاللَّه (ارواحنا فداه) شامل حال همهى شما و همهى جوانان این کشور و همهى مردم عزیز ما باشد و انشاءاللَّه ادعیهى زاکیهى آن بزرگوار بتواند ما را در همهى این راهها کمک کند و دستگیر این ملت عزیز باشد.»
8- خسته نباشید.
یا علی